• 3. ThinkleStarssmall
 • 1. Britanicasmall
 • 5. FMsmall
 • 6. Freshsmall
 • 7. Melody [Converted]smallMоята мечтана професия

Конкурс за детска рисунка

Целта на художествената надпревара е да стимулираме децата да визуализират своите представи за професиите, които им харесват, и да ги изобразят на белия лист. Вярваме, че откриването на талантите и силните страни на всяко дете е процес, който започва от най-ранна детска възраст. Вдъхновявайки малчуганите да разсъждават в тази посока, им помагаме да бъдат целеустремени, развиват качествата и уменията си и да се стремят да осъществяват мечтите си. Насърчаваме малките таланти да бъдат креативни, любознателни, да опознават себе си и света около себе си и да го направят по-добър. 

Образователната онлайн кампания, която традиционно съпътства конкурса, ще бъде фокусирана върху професиите на бъдещето. Целта е да насочим вниманието на децата към едни от най-конкурентните професионални сфери през 21. век и да ги амбицираме да се реализират в тях. Кариерното ориентиране от най-ранна детска възраст играе важна роля в изграждането на правилна самооценка. То е изключително важно за поставянето на цели и като стимул за развитието на качества и умения. 

 

 

Участие в конкурса

Всяко дете може да участва само с една рисунка, на която трябва да нарисува своята представа за мечтаната от него професия, за хората, които я практикуват, или за ползите, които тя носи на другите. Ако желае, може да изобрази себе си в този контекст. Очакваме малките художници да ни покажат своята визия за различните професии и да усетим какво е най-привлекателно за тях в това, което биха искали да работят в бъдеще. Няма ограничения за избраната професия, но ще се радваме да видим през детските очи професиите на бъдещето - тези, които ще бъдат най-търсени и актуални през 21. век - века на компютрите, светкавичния обмен на информация, глобалната комуникация и големите открития, направени благодарение на гигатския скокв технологиите. 

Размер на рисункката: желателно е рисунките да бъдат във формат А4 (лист от стандартен блок или скицник). Допускат се и рисунки в размер А3. Няма изисквания към материалите, инструментите и техниката, които децата ще използват. 

Срок и изпращане на рисунките

Рисунката и придружаваща декларация може да изпратите:

по пощата на адрес София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA - рисунките, изпращани по пощата, трябва да са в оригинал.

на място в някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

онлайн на имейл адрес britanica.konkurs2020@gmail.com - рисунките в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество, на дневна светлина, и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

Рисунки се приемат от 8 септември до 1 ноември 2020 година. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

В долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, с печатни букви или на залепен лист с формат A6, трябва да бъдат нанесени следните данни:

• името на рисунката (професията, която е изобразена);
• трите имена на детето, възраст, пол, дата на раждане;
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, коя група/клас е.

NB! Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни. Рисунки с непълни данни не могат да участват в конкурса.

Професиите

на 21. век

Туристически астронавт

Очаква се в недалечното бъдеще хората да могат да пътешестват около Земята, да ходят на екскурзия на Луната, а може би и на Марс. За екипажите на космическите ваканционни кораби ще са нужни туристически астронавти - пилоти, механици, стюардеси, лекари със специални умения. 

Блогър/влогър

Блогърите са новите журналисти, които разказват истории, разпространяват новини и информират обществото за интересни неща под формата на видеа или като пишат статии. Те притежават въображение и артистично поведение и имат много фенове. 

Човек на изкуството

Писател, художник, композитор ще си останат сред професиите, в които ще могат да се изявяват само хората, защото творческата фантазия е нещо, което андроидите няма да притежават, колкото и да се усъвършенстват. От друга страна, когато роботите ни заместят в по-трудоемките професии, ние ще имаме много повече свободно време и ще се наслаждаваме повече на изкуствата.

Енерголог 

Той измисля и решава как да имаме топлина и светлина в нашите домове по природосъобразен начин - с енергия от Слънцето, вятъра и водата, защото това е по-полезно за планетата. Енергологът има познания по екология, строителство, архитектура и обзавеждане на сгради.

Инженер в областта на роботиката и изкуствения интелект

Той усъвършенства роботите, приличащи на хора - андроиди, така че да имат реакции като човешките, да разсъждават и да вземат решения по-съвършено от нас самите и да ни помагат. Много от дейностите, които сега се извършват от хора, все повече ще бъдат поемани от роботи, така че ще са нужни все повече специалисти, които да създават машини, заместващи човека.

Геймификатор

Колко ли ще е забавно да учите чрез игри и вмести шестици да получавате нови способности за вашия супер герой? Геймификаторът прави точно това - превръща уроците в забавни игри, чрез които децата и възрастните учат много лесно, докато се забавляват.

Победителите получават страхотни

Награди

II място (3-4 гр)
   
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своята група в детската градина
 • "Имало едно време - измисли и разкажи история" - образователна игра, подходяща за цялото семейство. Играчите избират от 70 карти с картинки и трябва да измислят и разкажат история, свързана с избраните карти.
 • Триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване и острилка, осигурени от Erich Krause
I място (3-4 гр)
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своята група в детската градина
 • "Умна писалка - преди училище" - забавна интерактивна игра, която предоставя много нови знания. Към писалката има 50 двустранни карти с общо 100 въпроса. Детето ще трябва да търси отговорите на въпросите от картите, а умната писалка ще му покаже верния отговор, като сигнализира със зелена светлина и утвърдителна мелодия, а за неправилен - с червена светлина.
 • Триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване и острилка, осигурени от Erich Krause
III място (3-4 гр)
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своята група в детската градина
 • "Еврика" - игра за памет и наблюдателност, която не е като другите. Наистина е забавно да извикаш "Еврика!", когато намериш всички 6 картинки от един ред. Играта позволява детети да играе с приятели или само и да се забавлява еднакво добре, намирайки верните отговори, благодарение на своята памет. 
 • Триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване и острилка, осигурени от Erich Krause
II място (1-2 кл)
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своя клас в училище
 • "Мисловна галактика" - забавна образователна игра с въпросите от разнообразни области: език, математика и логика, растения и животни, спорт и забавление, естествени науки. Целта е да бъдеш първият достигнал Земята!
 • Шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause
I място (1-2 кл)
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своя клас в училище
 • "Космическо пътуване" - забавна семейна игра с нови знания за Космоса, планетите и Слънчевата система. Детето ще научи да разпознава символите на планетите, както и много интересни факти за всяка от тях. В играта са включени 100 карти с любопитни въпроси.
 • Шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause
III място (1-2 кл)
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Колективно посещение в Музейко за своя клас в училище
 • "Шпионска математика" - печели този, който се справи с математическа загадка за най-кратко време. Всеки прави свое уравнение от три-четири стъпки, използвайки събиране, изваждане, умножение или деление, за да получи като резултат от целевата карта
 • Шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – предаваме знания по английски с много любов. Ние сме и един от шестте оторизирани изпитни центъра на Cambridge English Language Assessment за България.
Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

   150britanicacircle

Повече за нашите

Партньори

Музейко - детско научен център на три етажа - 2000 кв.м с над 130 интерактивни инсталации, създадени за деца и любопитни възрастни. Експозицията поощрява ученето чрез игра, както и помага на деца, родители и учители да прекарат повече време заедно активно и ефективно. Програмите на Музейко са съобразени с възрастта на децата, разработени по методологията на STEM и учене чрез преживяване. Откривателите от 2 до 12 години разбират, че науката може да бъде забавна и най-вече достъпна за всеки. 

Музейко Основен партньор

С Thinkle Stars™ играеш, за да знаеш! Thinkle Stars™ представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват детското мислене, логика, любопитство и концентрация и представят знания за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

150tinkle
Thinkle Stars Партньор - награден фонд

Радио Melody предлага на аудиторията както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на 20 век. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред слушателите. Добре подбраната музикална селекция сплотява различни поколения и създава музикални "мостове" между тях. Melody е предпочитано радио за широк кръг от меломани в поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Melody е синоним на забавна и актуална музика, която може да накара всеки да се пораздвижи дори и в най-студения и дъждовен ден! Не случайно мотото на медията е "Всяка песен има история с теб!"

150 melody
Радио Melody Медиен партньор

Радио FM+ е първото частно радио и марка, наложила модерното радио звучене в България. В ефира на FM+ звучи стилна селекция от  поп, соул, поп-рок и R'n'B музика от 90-те години до днес. Акцент в дейността на медията са социалните каузи и ивенти, които традиционно организира. „Убий скоростта, спаси дете” апелира към повишено внимание към децата на пътя, като напомня на шофьорите за отговорността, която поемат, сядайки зад волана. Кампанията и събития като „1 юни - Празник на детските усмивки” и „Будител на годината” доказват силата и професионалзма на медията вече повече от 26 години.

150fm
Радио FM+ Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В неговия ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската сцена. Радиото залага на максимата: “Повече музика, по-малко говор.” Свежите водещи акцентират на актуална информация от света на музиката, шоубизнеса и модерните технологии. През годините Radio FRESH! печели множество признания: отличието "My love marks", на което е носител цели четири пъти, и наградата "Златен чадър" на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена. А най-голямото признание е това на феновете - радиото има над 320 000 последователи в социалните мрежи.

150fresh
Радио FRESH! Медиен партньор

Erich Krause® е една от най-известните търговски марки, която произвежда широка гама от продукти: офис консумативи, продукти за творчество, чанти и раници и др. Всички те са произведени от висококачествени суровини, безвредни за потребителите и лесни за употреба. Детските продукти за творчество са нетоксични, с много природни компоненти, съобразени с възрастта и развитието на малчуганите. Качествените боички, флумастри и моливи правят рисунките им ярки и пъстри, с наситени цветове, които дълго време не избледняват, благодарение на специалните компоненти, които осигуряват UV защита на всички рисунки.

Erich Krause® Партньор
Представителите на нашето

Жури

Стела Терзиева

BRITANICA

Дарин Иванов

BRITANICA

Анелия Узунова

BRITANICA

Мария Киселова

Музейко

juri RadКалина Стефанова

FM+

Лидия Иванова

Оберон Медия Макс

Пълните

Условия за участие в конкурса


1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. Заявявайки желанието си за участие в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в 3-та и 4-та група в детската градина и 1-ви и 2-ри клас на началното училище, с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) индивидуална авторска рисунка. Ако рисунката се изпраща по пощата, тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Ако рисунката се изпраща в дигитален формат, тя трябва да е сканирана или заснета с високо качество. 

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 8 септември 2020 г. до 1 ноември 2020 г. Рисунки, получени по имейл след 1 ноември 2020 г. не участват в Конкурса. Рисунки, изпратени по пощата с пощенско клеймо след 1 ноември 2020 г. не участват в Конкурса.

5. Рисунките се подават по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, София 1000, ул. "Шести септември“ №7, ет. 1.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в София или страната:
5.2.1. „Бели брези", ул. "Хайдушка гора" №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. „България", бул. "България" №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. „Орлов Мост", ул. "Тулово" №7, 02 4666 520;
5.2.4. „Лозенец", ул. "Голо Бърдо" №22, 02 4666 525;
5.2.5. „Плиска", кв. "Изток", бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. „Гео Милев", ул. "Едисон" №47, 02 4666 535;
5.2.7. „Мадрид", ул. "Константин Фотинов" №2, 02 4666 545;
5.2.8. „Прага", бул. "Прага" №18, 02 4666 510;
5.2.9. „Люлин", бул. "Царица Йоанна" №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. „Младост 1", ул. "Йерусалим", бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. „Младост 2", бул. "Андрей Ляпчев" №74, 02 4666 565;
5.2.12. „Ситняково", ул. Борис Христов 2A, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. гр. Пловдив, ул. "Гладстон" №2, 032 599 520;
5.2.14. гр. Бургас ул. "Патриарх Евтимий" №26, 056 999 810;
5.2.15. гр. Варна "Севастопол", бул. "Княз Борис I", №53, 052 999 600;
5.2.16. гр. Варна "Чайка", жк "Чайка", бл. 68, партер, 052 999 605.
5.3. В дигитал формат на имейл britanica.konkurs2020@gmail.com  - рисунките, изпратени в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество, на дневна светлина, и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално. 

                                                                                                                               

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см.) или лист от стандартен блок или скицник за рисуване (23 / 32 см.). Допускат се и рисунки в размер А3. 
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да изобразяват мечтана професия, в която детето се вижда в бъдеще.
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл - изписани с печатни букви или на залепен лист с формат А6 с напчеатан текст), да бъдат нанесени следните данни: името на професията, която е изобразена; трите имена на детето; възраст (ден, месец, година на раждане); пол и пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент), телефон; e-mail и три имена на родител/настойник; пълното име на детската градина/училище, която/което посещава детето; коя група/клас е. Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. При изпращане на снимката по имейл прикачете принтираната, попълнената и подписаната Декларация. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса.

7. BRITANICA е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса, родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представените рисунки са създадени единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунките не съдържат неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2021 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Всяка рисунка се оценява по отделно от Жури - Комисия от експерти на „Образователен център Британика“ ООД, Детски научен център Музейко, Thinkle Stars и радио FM+. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: mechtana-profesiya.britanica-edu.org, Facebook страницата на BRITANICA и на Facebook страницата на Конкурса.

11. Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т. 4), през месец декември 2020 г.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) във две възрастови категории (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават Диплом и:
14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: Годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своята група в детската градина, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване  и острилка, осирурени от Erich Krause.
14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: Летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своята група в детската градина, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване  и острилка, осирурени от Erich Krause.
14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: Книга на английски език, осигурена от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своята група в детската градина, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, триъгълни цветни моливи ArtBerry Jumbo 12 цвята, 3 карти за оцветяване  и острилка, осирурени от Erich Krause.
 
15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават Диплом и :
15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: Годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своя клас в училище, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause.
15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: Летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своя клас в училище, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause.
15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: Книга на английски език, осигурена от BRITANICA, колективно посещение на Музейко за своя клас в училище, образователна игра, осигурена от Thinkle Stars, шестоъгълни цветни моливи ArtBerry® Premium 24 цвята, осигурени от Erich Krause.
 
16. Участниците в Конкурса, класирани от 4-то до 20-о място, във всяка от двете възрастови групи, общо 34 деца, получават грамота и поощрителни награди: по 1 (един) индивидуален билет за посещение в Музейко и предметни награди осигурени от BRITANICA, Thinkle Stars и Erich Krause.
 
17. Годишният и летният курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org). Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2021/2022 година. Наградите не включват учебници и учебни помагала за курсовете.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България в Арбитражен съд при БТПП, като компетентната юрисдикция за каквито и да било спорове.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, учатваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) че в случай, че участникът спечели, Организаторите могат да използват наградените рисунки, както и името на всеки един от победителите, техните снимки, изображения и/или глас в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение. В случай, че избраният победител няма да получи или в случай, че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай, че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: mechtana-profesiya.britanica-edu.org

 

За въпроси и мнения

Пишете ни

Адрес за кореспонденция

ул. "6-ти септември" №7

София 1000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие обработване на лични данни

ПОЛИТИКА за лични данни

За контакт с нас13+15=